Χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο η είσοδος στην Κακαβιά..

astinomia_kakavia2

Κατά δεκάδες φτάνουν οι Αλβανοί στο Ελληνικό Τελωνείο και στο Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ώστε να εισέλθουν στο εσωτερικό της χώρας. Εδώ και μερικές ημέρες τα σύνορα άνοιξαν μόνο για τους εργάτες από την γείτονα που περνούν στην Ελλάδα έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για την εποχική απασχόληση στην χώρα. Ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος και οποιοσδήποτε υγειονομικός έλεγχος, ακόμη και υποτυπώδης όπως θα ήταν μία θερμομέτρηση, ανύπαρκτος. Κι αυτό όταν στην γείτονα υπάρχουν ακόμη δεκάδες κρούσματα COVID-19.

Τα προβλήματα στον Μεθοριακό Σταθμό αναδεικνύονται το τελευταίο διήμερο με ένταση και με αφορμή την περίπτωση 66χρονου Έλληνα που έφτασε από Τίρανα έχοντας προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό.

Αστυνομικοί και Τελωνειακοί εργάζονται με μάσκες και γάντια και με όλα τα μέτρα προστασίας, όμως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για τους ίδιους.

Οι Αλβανοί εργάτες συχνά συνωστίζονται χωρίς να υπακούουν στις εκκλήσεις για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και των απαραίτητων μέτρων.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • astinomia kakavia2

Στην Αθήνα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους υγειονομικούς ελέγχους είτε έχουν υποτιμήσει την κατάσταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είτε –κι αυτό είναι το χειρότερο- την γνωρίζουν κι αδιαφορούν.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων όπου διαπίστωσε τι ακριβώς συμβαίνει και είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • astinomia kakavia3

Η Ένωση καυτηριάζει την απουσία υγειονομικών ελέγχων και θα κάνει την δική της παρέμβαση προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από πιθανά κρούσματα COVID-19.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ