Χωρίς εφημερίες το ΚΥ Πάργας

Μεγάλα εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πάργας που έχει μείνει χωρίς γιατρούς και οι μετακινήσεις από γειτονικά και όχι μόνο Κέντρα Υγείας δεν βοηθούν. Αν τους καλοκαιρινούς μήνες η υγειονομική περίθαλψη ντόπιων και τουριστών ήταν πολυτέλεια μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι θα γίνει το χειμώνα.

Πρώτο απογοητευτικό μήνυμα το πρόγραμμα εφημεριών του Δεκεμβρίου με το Κέντρο υγείας να κλείνει μετά τις 3 το μεσημέρι αλλά και τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστό.

Το Κέντρο υγείας της Πάργας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υποστελέχωσης και απαξίωσης σύμφωνα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες, ένας τουριστικός προορισμός για ξένους κυρίως τουρίστες.

Στην Πάργα το Κ.Υ. έχει πάψει να λειτουργεί καθημερινά, εφημερεύει μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή Ακόμη Κ.Υ. Καναλακίου εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας, στο οποίο υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος εφημερεύει δυο μέρες, και τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: Βήμα Πρέβεζας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ