Χωρίς ανακοινώσεις για νέες δομές μεταναστών στην Ήπειρο.. Τοποθετούνται Διοικητές στα Κέντρα Φιλοξενίας

«Δεν ήρθα για να κάνω ανακοινώσεις…». Με την φράση αυτή ο Υπουργός Μετανάστευσης έκλεισε τις εργασίες της διεξοδικής συζήτησης που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους δήμων της Ηπείρου στα γραφεία της ΠΕΔ. Η συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Υπουργός και δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις με τον πρώτο να επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών και τους αυτοδιοικητικούς να ζητούν ενημέρωση και συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων για νέες δομές που θα γίνουν στην ενδοχώρα.

Ο Υπουργός ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο απέφυγε να κάνει έστω και την παραμικρή αναφορά για χωροθέτηση νέων δομών στην Ήπειρο, υπογραμμίζοντας πάντως πως θα πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή στους δήμους αλλά δεν μπορεί όλη η χώρα να γεμίσει κέντρα φιλοξενίας.

Η μοναδική «είδηση» από τα Γιάννινα είναι η ανακοίνωσή του ότι σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας, εντός του μήνα, θα τοποθετηθούν Διοικητές οι οποίοι θα διοριστούν από το Υπουργείο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ