Χιόνια και παγετός… 800 τόνοι αλάτι στους δρόμους της Ηπείρου!

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης εργάζονταν τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων αλλά και ιδιωτικά που μισθώθηκαν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να απομακρύνουν ποσότητες χιονιού. Οι χιονοπτώσεις ωστόσο συνεχίζονται τόσο στις ορεινές όσο και στις ημιορεινές περιοχές κατά τόπους μάλιστα έντονες. Το έργο του αποχιονισμού θα ξεκινήσει και πάλι συστηματικά από τις πέντε τα ξημερώματα, με βαρύτητα στο κεντρικό οδικό δίκτυο όλων των περιοχών. Ωστόσο όλοι όσοι κινούνται θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού που δημιουργείται από την πτώση της θερμοκρασίας.

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας και υπηρεσίες των Δήμων επιχείρησαν να προλάβουν τα προβλήματα αυτά με συνεχή ρίψη αλατιού.

Συνολικά διατέθηκαν 800 τόνοι αλάτι στο σύνολο της Ηπείρου το οποίο έπεσε σε δρόμους προκειμένου να μείνουν καθαροί. Εφοδιασμένοι με αλάτι είναι και όλοι οι δήμοι για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων.

Οι επόμενες αναμένεται να είναι ημέρες «παγωμένες» με τον υδράργυρο να μένει καθηλωμένος υπό το μηδέν καθόλη την διάρκεια του 24ωρου.

Έτσι θα απαιτηθεί μεγάλη προσοχή και από τους οδηγούς αλλά και από τους πεζούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ