Ξέσπασαν στις ελληνικές πινακίδες!

pinakides alvania

Πριν από μερικές ημέρες ήταν ο επίσημος οδικός φορέας του Αλβανικού κράτους που τοποθέτησε πινακίδες στον εθνικό δρόμο που διέρχεται από τον Δήμο Φοινίκης.

Στην Αλβανική και την Ελληνική γλώσσα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία της χώρας καθώς πρόκειται για περιοχή στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Όμως η καλή πράξη δεν κράτησε για πολύ…

Στις πινακίδες ξέσπασαν οι ακραίοι κύκλοι που δρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κατάφεραν να σβήσουν σε όλες την ελληνική γραφή.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη αυτή πράξη και απευθύνει έκκληση προς τους πάντες να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την ίδια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Καλεί δε όλους από κοινού σε πράξεις αντίστασης προς τα φαινόμενα παραβίασης των νόμιμων εθνικών δικαίων και δικαιωμάτων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Η ανάρτηση

«Εδώ και μέρες, στην πλειοψηφία των δίγλωσσων πινακίδων που η Οδική Αρχή είχε τοποθετήσει κατά μήκους της εθνικής οδού που διανύει το Δήμο Φοινικαίων, έχουν σβήσει τις ονομασίες στην ελληνική γλώσσα, τη μητρική γλώσσα των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Πρόκειται για φαινόμενο που δε συμβαίνει για πρώτη φορά.

Εντούτοις, αν και πρόκειται για πράξη που: α) αποτελεί ποινικό αδίκημα, β) παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της εγχώριας νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, γ) μαρτυρά και υποδαυλίζει εθνικό μίσος, η τοπική εξουσία σιωπά, η δικαιοσύνη ούτε που ασχολείται, η κυβέρνηση έχει κλείσει μάτια κι αφτιά.

Η έκκλησή μας για το ενσυνείδητο ευρωπαϊκό τμήμα της πολιτικής, για την υγιή δημόσια κοινή γνώμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνιστά ώστε από κοινού να βάλουμε φράγμα μια για πάντα σε τέτοια φαινόμενα, στους υπαίτιους και στους εμπνευστές τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ