Ξεσηκωμός στην Πάργα για το Κέντρο Υγείας

parga kentro igeias

parga kentro igeias

Δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάργα και το Καναλλάκι από φορείς και πολίτες.

Ο λόγος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αδιαφορία της πολιτείας για τα Κέντρα Υγείας του Δήμου.

Έτσι, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας για δύο ώρες σε υπηρεσίες και καταστήματα στην Πάργα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και στο Καναλλάκι.

Ζητούν την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. της Πάργας και την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο.

Όπως σημειώνει η η Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας: “Βλέποντας με λύπη την αδιαφορία της πολιτείας για το πιο βασικό μας αγαθό, την υγεία μας και μετά την, κατ΄ ουσίαν, απόφαση να αφεθούν στην τύχη του τα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας έως ότου κλείσουν εντελώς, η Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας συγκάλεσε Γενική Συνέλευση με συμμετοχή της αντίστοιχης Κίνησης Πολιτών από το Καναλλάκι και με μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου Πρέβεζας”.

Στην Συνέλευση αφού έγιναν τοποθετήσεις από όλους αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναλύσεις για το πρόβλημα από τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Πρέβεζας Κώστα Κύρλα, αποφασίστηκε και ορίστηκε για τις 18/1 συνάντηση όλων των συλλόγων και φορέων της Πάργας (αντίστοιχα και στο Καναλλάκι) με σκοπό να συζητηθεί και να οριστεί τόπος και χρόνος των κινητοποιήσεων.

Από την συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε με απαρτία σχεδόν των φορέων, αποφασίστηκε, με ψήφισμα, να ξεκινήσουν κλιμακωτές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25/1 στάση εργασίας όλων των καταστημάτων και υπηρεσιών στην Πάργα, 12.00 με 14.00 και συνάντηση των πολιτών στην παραλία με πορεία προς το Κέντρο Υγείας.

Αντίστοιχη κίνηση θα πραγματοποιηθεί και στο Καναλλάκι. Στάση εργασίας των πάντων στο Δήμο και συνάντηση όλων των κατοίκων Πάργας και Καναλλακίου σε κομβικό σημείου για συμβολικό αποκλεισμό δρόμου.

Τι αναφέρει το ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας:

Με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και μετά τις σχετικές επαφές της επιτροπής μας με θεσμικούς παράγοντες, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι, πάρα τις υποσχέσεις τους, μας γυρνούν την πλάτη.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας, με τα δεδομένα που υπάρχουν, μέσα σε ένα χρόνο από τώρα δε θα μπορεί να λειτουργήσει. Γινόμαστε έτσι απλοί θεατές του κλεισίματος των πιο βασικών αλλά και ακριβοπληρωμένων δόμων μας.

Με την ισχυρή πεποίθηση ότι όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο ενδιαφέρον και αγωνία σχετικά με τη λειτουργία του Κ.Υ., οι σύλλογοι και οι κοινωνικοί φορείς της Πάργας αποφασίσαμε ότι δεν θα δεχτούμε να γίνουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δε θα επιτρέψουμε ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς, που είναι ο τόπος μας, να παρακμάζει και να διασύρεται και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για:

1) την πλήρη , σε 24ωρη καθημερινή βάση και ασφαλή λειτουργία του ΚΥ Πάργας και
2) τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείο του Δήμου Πάργας (Μεσοπόταμος)

Οι φορείς:

Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ Ανθούσας
Απόλλων Πάργας
Εμπορικός Σύλλογος
Θεατρικό Εργαστήρι «Η ΑΥΛΑΙΑ»
ΛΑΝΤΖΑ: κίνηση εργαζομένων Πάργας στον επισιτισμό-τουρισμό
Ναυτικός Όμιλος Πάργας
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούσας
Σύλλογος Αιμοδοτών Ανθούσας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού
Σύλλογος Γυναικών ΔΗΙΔΑΜΕΙΑ
Σύλλογος Επισιτισμού
Σύλλογος Λεμβούχων
Σύλλογος Ξενοδόχων Πάργας
Χορευτική Ομάδα Πάργας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ