Ξεσηκωμός στην Αλβανία… Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον Ράμα!

albania diadmaios

albania diadmaios

Ξεσηκωμός στην Αλβανία, με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους εναντίον του Πρωθυπουργού Ράμα και της κυβέρνησής του, δίνοντας το παρόν στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει ως βασικό αίτημα την διασφάλιση ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 18η Ιουνίου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα απόσχουν, ενώ δεν υπάρχουν πλέον νομικά τα περιθώρια για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Τα Τίρανα έχουν κατακλειστεί από πλήθος πολιτών, για χιλιάδες μιλούν τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, που είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους ωσότου η Κυβέρνηση Ράμα πράξει το αυτονόητο. Εγγυηθεί δηλαδή την ελεύθερη διεξαγωγή των εκλογών.

Κανένας δεν αποκλείει ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα καθώς μέχρι τώρα οι προσπάθειες να της Δύσης να βρεθεί η χρυσή τομή για την διεξαγωγή των εκλογών ακόμη και με ολιγοήμερη αναβολή τους δεν απέδωσε.

Η αστυνομία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή για την πρόληψη επεισοδίων βίας. Υπό την προστασία της αστυνομίας έχουν τεθεί όλα τα κεντρικά ιδρύματα στα Τίρανα.

Μερικές πρεσβείες στη χώρα, όπως των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών, έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, με τις οποίες καλούν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Αλβανία, να αποφεύγουν τα σημεία όπου θα γίνει η διαδήλωση διότι πιστεύουν ότι μπορεί να σημειωθούν βίαια επεισόδια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ