Ξεπαγώνουν αλλά… κουρεύονται οι οδικοί άξονες

YPODOMON– Δεν θα φτάσει Παναγιά ο Ε-65

Χαμόγελα αμηχανίας συνοδεύουν τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών για την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, αυτούς που είχαν χαρακτηριστεί «άξονες ανάπτυξης».

Δύο χρόνια αφότου έκλεισε και το τελευταίο εργοτάξιο, φαίνονται τα πρώτα αίσια σημάδια, όμως ο δρόμος τελικά παραμένει μακρύς. Και βέβαια οι οδικοί άξονες ανακοινώνονται τώρα… κουρεμένοι.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης έκαναν γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση του υπουργείου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων και πως ξεκινά αμέσως το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.

«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες. Δεν θα γίνουν νέες συμβάσεις, ενώ θα παραμείνει και το ίδιο φυσικό έργο.

Ωστόσο, για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως αποφασίστηκε η Ολυμπία Οδός να φθάσει άμεσα μέχρι την Πάτρα, ενώ το υπόλοιπο περίπου 20% του έργου, μέχρι την Τσακώνα, θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια μετά.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ε-65, με το τμήμα Τρικάλων-Γρεβενών. Η ολοκλήρωσή του θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια μετά. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν και δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός του έργου. Επίσης, διευκρινίστηκε πως δεν αλλάζει η πολιτική των διοδίων, όπως έχει συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ