Ξενοδόχοι Ιωαννίνων: Χάνεται το Πάσχα, δύσκολο το καλοκαίρι

ksenodoxeio karantnas

Η επανεκκίνηση του τουρισμού και τα μέτρα που θα την συνοδεύσουν αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο στην τηλεδιάσκεψη που είχε η διοίκηση και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο.

Όπως προέκυψε από την συνάντηση η περίοδος του Πάσχα θεωρείται χαμένη λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα και του θολού τοπίου στις διανομαρχιακές μετακινήσεις.

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί η 14/05/2021 για το άνοιγμα του τουρισμού και τον μετακινήσεων.

Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής ημερομηνία ένταξης των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση στην  πλατφόρμα εμβολιασμού, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα προηγηθούν άλλων επαγγελματικών ομάδων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για το τρέχον έτος, όπου σε γενικές γραμμές δεν προβλέπονται μεγάλες διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο.

«Από όλες τους συμμετέχοντες έγινε σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, με οδυνηρές συνέπειες για όλους τους επαγγελματίες, είτε η επιχείρηση τους είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας, είτε εποχική, κάτι που έχει βαθιά αρνητική επίδραση στις τοπικές οικονομίες κάθε περιοχής, αλλά και στην Εθνική Οικονομία της χώρας μας γενικότερα» σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης.

Τονίζεται ότι και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους περισσότερους χώρους (κάτι που δεν ίσχυε το καλοκαίρι του 2020), όπως φυσικά και η τήρηση των μέτρων απόστασης και υγιεινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ