Ξέμειναν από φάρμακα

farmakeioΕλλείψεις ακόμη και σε βασικά φάρμακα σημειώνονται στην Άρτα, με αποτέλεσμα τον έντονο προβληματισμό ειδικά των χρόνια πασχόντων. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κάνει λόγο για πρόβλημα που υπάρχει σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Σημείωσε δε ότι είναι κοινή διαπίστωση πως γίνεται τεράστια εξαγωγή εν γνώσει της Κυβέρνησης η οποία δεν φροντίζει να μείνει στη χώρα το απαιτούμενο στοκ.

Ο ίδιος σε ερώτηση σχετική με το ποια φάρμακα παρουσιάζουν έλλειψη, ανέφερε πως «το πρόβλημα εντοπίζεται ακριβώς σε φάρμακα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν, όπως είναι για παράδειγμα οι ινσουλίνες και κάποια άλλα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα σκευάσματα.

Σε ινσουλίνες αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι γίνεται, οι ινσουλίνες δεν παρασκευάζονται στην Ελλάδα, εισάγονται, και δεν ξέρουμε τι γίνεται, εισάγονται και ξαναφεύγουν; Δεν μπορούμε ειλικρινά να βγάλουμε άκρη. Και την ινσουλίνη την χρειάζεται ο ασθενής που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Μιλάμε για τέτοια φάρμακα τέτοια που δεν αλλάζουν, όπως και άλλα φάρμακα για αντίστοιχες χρόνιες παθήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ