Ξεκινούν οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων

dimarxeio_1Αποφάσεις με τις οποίες ξεμπλοκάρουν σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι προχώρησε στον έλεγχο δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη και έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του μεγάλου έργου των πεζοδρομήσεων.

Μετά την έγκριση αυτή, εντός ενός μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει η εκτέλεση της παρέμβασης «Αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων».

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 5,9 εκατομμύρια και με την ολοκλήρωσή του θα έχει αναμορφωθεί πλήρως το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, θα έχει γίνει πιο ελκυστικό και θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλίμνιο.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στον έλεγχο δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου, οικία Ισμήνης Τζαβέλα και έτσι εντός του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε κλήρωση μεταξύ τριών εταιριών που είχαν δώσει το ίδιο ακριβώς ποσοστό έκπτωσης (13%) για το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου Περάματος. Ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία Καραγιάννης- Κωστούλας.

Η Οικονομική Επιτροπή, κατά πλειοψηφία (έξι έναντι τριών) αποφάσισε να προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου της ανάπλασης του πάρκου στο παλιό δημαρχείο και της ανακατασκευής της παιδικής χαράς.

Τέλος ενέκρινε την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από την Τούμπα μέχρι την Βουνοπλαγιά όπως και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα έργα συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ