Ξεκίνησε η υλοποίηση για δύο μεγάλα έργα

LOYROS6Δύο μεγάλα και πολύ σημαντικά έργα για την ευρυτερη περιοχή ξεκίνησαν να εκτελούνται σχεδόν ταυτόχρονα .

Ο λόγος για την βελτίωση του δρόμου Καμαρίνας Ωρωπού και τα δίκτυα αποχέτευσης βιολογικού καθαρισμού Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού οι εργασίες των οποίων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ο δρόμος Καμαρίνας Ωρωπού είναι προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους κατοίκους Λούρου, Πρέβεζας , Ζαλόγγου ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Η παραδοτέα οδός θα είναι ασφαλτοστρωμένη, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και πλάτους 6,5 μέτρων. Η υλοποίησή της θα μειώσει κατά το ήμισυ την απόσταση που διανύουν σήμερα οι επισκέπτες προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους μέσωΑρχαγγέλου.

Το έργο προβλέπει επίσης την βελτίωση- ανακατασκευή-διαπλάτυνση της αγροτικής οδού που συνδέει τον δρόμο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου Παραμυθιάς-Καμαρίνας Δήμου Ζαλόγγου με το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ωρωπού.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θα δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα μετακίνησης, μόνιμων κατοίκων και αγροτών της περιοχής όπου σήμερα χρειάζονται μεγάλη απόσταση για να προσεγγίσουν τον προορισμό τους μέσω του κόμβου του Αρχαγγέλου.

Ο κ. Μπαίλης πρόσθεσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενώσει από την μία τον Ωρωπό, την ενδοχώρα δηλαδή, με τα παράλια της Καστροσυκιάς και από την άλλη να ξεκινήσει μελέτη του τμήματος που έχει απομείνει για την διάνοιξη δρόμου που υπάρχει ήδη και που οδηγεί στην Καστροσυκιά.

Την ίδια στιγμή και σχεδόν ταυτόχρονα με το έργο του δρόμου Καμαρίνας Ωρωπού , ξεκίνησε από το ύψος της Στεφάνης και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού προυπολογισμού 13,5 εκατ.ευρώ επίσης χρηματοδοτούμενο επίσης από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο. Συμπληρωματικό με αυτό δε, θα είναι η κατασκευή του κεντρικού αγωγού σύνδεσης με τον οικισμό του Θεσπρωτικού το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του δικτύου αποχέτευσης είναι 24 μήνες ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο θα θωρακίσει το περιβάλλον της περιοχής ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια όχληση παρουσιαστεί και η οποία, όπως αναφέρει, θα είναι προσωρινή ενώ το όφελος από το μεγάλο αυτό έργο θα είναι μεγάλο αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύοντας το περιβάλλον και δίνοντας προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ