Ξεκίνησε η έρευνα για το αεροσκάφος που αγνοείται

emak zagori

Από το σημείο όπου διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή από την περιοχή των Μηλιωτάδων, ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, με το πρώτο φως της μέρας, βρέθηκαν επί ποδός ενώ αναμένονται και εναέρια μέσα για να συνδράμουν.

Οι καιρικές συνθήκες και σήμερα είναι δύσκολες.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί.

Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Στην επικοινωνία αυτή ανέφερε το στίγμα του χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή. Στις κλήσεις του πύργου ελέγχου δεν υπήρξε απάντηση με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Η έρευνα ξεκινά και σήμερα από τους Μηλιωτάδες και θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ