Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό.. Πρώτος ο Υφυπουργός Υγείας

kontozamanis emvolio

Πρεμιέρα εμβολιασμών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19 ήταν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννινα σε μία ημέρα που όλοι ελπίζουν ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για την πανδημία.

«Στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε κατά της πανδημίας έχουμε πλέον στην διάθεσή μας  ένα μεγάλο όπλο κι αυτό είναι το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων στην δημόσια υγεία προκειμένου να την προστατεύσουμε και να την προασπίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι συμπολίτες μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να κάνουν το εμβόλιο. Η χώρα μας την ίδια στιγμή με τα υπόλοιπα κράτη μέλη έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υγείας αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Παράλληλα είδε το εμβολιαστικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αποτελεί ένα από τα πρότυπα της χώρας.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Υγείας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως και τα υπόλοιπα της Ηπείρου έδωσαν μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία με άριστα αποτελέσματα. Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και «να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα υγείας».

Ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και υπάρχει δρόμος μπροστά μας που πρέπει να τον διανύσουμε.

«Μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές από την μάχη. Τις ημέρες αυτές, τις γιορτινές, θα πρέπει όπως και τα Χριστούγεννα να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και την κοινωνία», κατέληξε ο Υφυπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ