Ξεκινά η φορολοταρία με τις αποδείξεις του Αυγούστου!

apo kartes

apo kartes

Στο τέλος Σεπτέμβρη ή το αργότερο αρχές Οκτώβρη θα ξεκινήσει και η φορολοταρία καθώς στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι e-αποδείξεις του Αυγούστου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση και οι πρώτοι 1.000 τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ έκαστος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.

Οι διαπραγματεύσεις της ΑΑΔΕ με τις τράπεζες για τις τεχνικές παραμέτρους και λεπτομέρειες της λοταρίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα βασικά χαρακτηριστικά της λοταρίας θα είναι τα εξής:

– για τη συμμετοχή στις κληρώσεις της λοταρίας θα μετρά ο αριθμός των πληρωμών που έχει πραγματοποιήσει ο φορολογούμενος με πλαστικό χρήμα ή μέσω ίντερνετ καθώς και η συνολική αξία των συναλλαγών που πραγματοποιεί κάθε μήνα. Μεγάλο βάρος δίνεται στις μικρές συναλλαγές καθώς εκεί εστιάζουν οι αρχές την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με έρευνες η φοροδιαφυγή “καλπάζει” στις μικρές καθημερινές συναλλαγές, καθώς σε αυτές είναι πιο πιθανό να μην κοπεί απόδειξη, παρά σε μεγάλες αγορές.

– κάθε μήνα η ΑΑΔΕ θα συγκεντρώνει τα δεδομένα ηλεκτρονικών πληρωμών του προηγούμενου μήνα και με βάση αυτά τα δεδομένα θα χορηγεί ηλεκτρονικούς λαχνούς στους φορολογούμενους. Η πρώτη κλήρωση αναμένεται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου με βάση τα δεδομένα των ηλεκτρονικών συναλλαγών του Αυγούστου.

– μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κλήρωση με βάση τα δεδομένα ηλεκτρονικών συναλλαγών του πρώτο επταμήνου του έτους όπου θα μοιραστεί στους τυχερούς φορολογούμενους το ποσό των 7 εκατ. ευρώ

– το ποσό της λοταρίας θα μοιράζεται σε πολλούς φορολογούμενους. Έτσι θα υπάρχουν πολλοί τυχεροί με μικρότερα ποσά κέρδους.

– οι τυχεροί λαχνοί θα αναρτώνται στο taxisnet και οι φορολογούμενοι θα μπορούν είτε να εισπράττουν το σχετικό ποσό είτε να το συμψηφίζουν με φόρους που οφείλουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ