Χαρίτσης: Δηλώσεις για ελληνοποιήσεις

Το θέμα των ελληνοποιήσεων και της εμπλοκής δικηγόρου από τα Γιάννινα, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ένα από αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι σε σχέση με τα ζητήματα της απόδοσης ιθαγένειας, το ελληνικό κράτος αν θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη πολιτεία, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οφείλει να επιλύσει ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες.

Η προσπάθεια που κάνουμε, είπε με έμφαση, έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση  ιθαγένειας σε εκείνες κατηγορίες συμπολιτών μας, που βάσει του συντάγματος και του νόμου το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Και επισήμανε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει σχολιάσει ακόμη πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, στέλεχός της φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ