Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο, μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά»

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη καθώς τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες φέρονται σαν να έχουν αρθεί τα απαγορευτικά μέτρα. Η κίνηση στα αστικά κέντρα –μηδέ των Ιωαννίνων εξαιρουμένων- είναι αυξημένη, η ανυπομονησία για άρση της καραντίνας είναι απολύτως δικαιολογημένη όμως η επιστροφή στην καθημερινότητα και μάλιστα σε μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα από κείνη που γνωρίζαμε θα γίνει μετά τις 4 Μαίου και σταδιακά. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το σύνολο των μέτρων είναι σε ισχύ και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για εκδρομές την Πρωτομαγιά.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός.

Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και ότι θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στη χαλάρωση αυτών. «Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσεις. Λίγη υπομονή ακόμα. Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

Ανέφερε επίσης πως από τη Δευτέρα θα μπορεί να γίνεται μετακίνηση προς δικαστήρια και Ειρηνοδικεία με τον κωδικό «Β2», δηλαδή αυτόν για τις τράπεζες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ