Ξαναπαίρνουν μπροστά τα έργα στο αεροδρόμιο

aerodromioΤα προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τόσο με την εκτέλεση των έργων όσο και με την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης είχε εκθέσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με έγγραφό του προς τον Υπουργό Υποδομών.

Το έγγραφο του Δημάρχου είχε αποσταλεί στις 12 Μαρτίου.

Στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών (Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων) σημειώνεται ότι τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης θα συνεχιστούν κανονικά ενώ για το σύστημα τυφλής προσγείωσης το Υπουργείο παραπέμπει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην απάντηση αναλυτικά αναφέρεται:

«Στα πλαίσια των εργασιών του έργου επέκτασης του κτιρίου αεροσταθμού, επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεοσκαφών, νέου συνδετηρίου τροχοδρόμου, νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιμένα και επέκταση- διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, σας γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών έκτασης 43.000 τμ. Οι εργασίες κατασκευής του τροχοδρόμου καθώς και των τμημάτων σύνδεσης του νέου δαπέδου στάθμευσης με το υφιστάμενο, έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την οδοστρωσία.

Η έναρξη της κατασκευής των ασφαλτοταπήτων, θα ξεκινήσει άμεσα, μετά την πρόσφατη χρηματοδότηση του έργου και την επικείμενη άρση της διακοπής των εργασιών από τον ανάδοχο. Το έργο τελούσε σε διακοπή από τις 8-11-11.

Το σύστημα VOR και η τοποθέτηση του δεν αποτελεί αντικείμενο του έργου και είναι αρμοδιότητα της ΥΠΑ».

Μετά και την απάντηση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

«Υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει την εκταμίευση πόρων για την ομαλή εξέλιξή τους και υποχρέωση όλων μας είναι να πιέζουμε συνεχώς προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, από την πλευρά του Δήμου, με τις ανάλογες παρεμβάσεις, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως ένα σύγχρονο αεροδρόμιο δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά βασικό έργο υποδομής προκειμένου να πετύχουμε περισσότερα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας», αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ