Ξαγρυπνούν στη μάχη με τις φλόγες… Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

ASVFOTIA0

ASVFOTIA0

ΦΩΤΟ

Ολονυχτία στα πύρινα μέτωπα κάνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποφευχθούν νέες αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν οικισμούς τόσο στο Ασβεστοχώρι όσο και στην Κωνστάνιανη.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κοντά στην χωματερή της Δουρούτης λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, φαίνεται ότι βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από αργά το απόγευμα.

ASVE FOTIA2

Καταλυτικές για να ανακόψουν την ένταση και την ταχύτητα με την οποία κινούνταν ήταν οι ρίψεις που έγιναν από αέρος, ειδικά από το Καναντέρ που επιχείρησε στην περιοχή.

Από το απόγευμα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με τμήματα που μεταφέρθηκαν από την Βόρεια Ελλάδα.

Στα Γιάννινα βρίσκεται ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Δήμος Αναγνωστάκης ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης μαζί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κώστας Σκούπρα.

ASBE FOTIA1

Καταλυτική ήταν για μία ακόμη φορά η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας με τον Προιστάμενό της Δημήτρη Μαυρογιώργο να βρίσκεται συνεχώς στο πύρινο μέτωπο. Επί ποδός ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, με μηχανήματα και υδροφόρα.

Η παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ασβεστοχώρι παραμένει ισχυρή ενώ στον οικισμό, όπου απειλήθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, παραμένουν και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έχουν κινηθεί προς το βουνό όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις, όπως και προς την Κωνστάνιανη προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Οι ώρες από τις έντεκα το πρωί ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για όλους, ειδικά για τους κατοίκους του Ασβεστοχωρίου που είδαν τις φλόγες της φωτιάς να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους και τις ζωές του να κινδυνεύουν.

ASBE FOTIA3

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δώσει μία τιτάνια μάχη σώζονταν στην κυριολεξία επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες με αυτοθυσία.

Το πρωί της Κυριακής κι ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσουν και πάλι εναέρια μέσα.

Εν τω μεταξύ ανεξέλεγκτη είναι μεγάλη φωτιά στους Παπαδάτες Πρέβεζας, η οποία καίει δασικές εκτάσεις χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί οικισμούς.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ