Μουσικό έργο για τη Νικόπολη από τον Wim Mertens

NIKOPOLH 27 5 14

NIKOPOLH 27 5 14

Mια σημαντική είδηση είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ο διάσημος Βέλγος καλλιτέχνης Wim Mertens δήλωσε από τη Μαδρίτη της Ισπανίας ότι σκοπεύει να γράψει έργο για την Αρχαία Νικόπολη. Μάλιστα ανέφερε ότι η περσινή του συναυλία στο χώρο του Μνημείου του Αυγούστου ήταν αυτή που τον ενέπνευσε.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ακόμα δικαίωση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής αξίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά: «Καθώς προχωρά το σπουδαίο έργο των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, που φέρνει στην περιοχή μας 37 εκ ευρώ απο ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων καθώς και σε υποστηρικτικά έργα υποδομής (πχ η μεταφορά του εθνικού δρόμου έξω από το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης), μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου έχουν ήδη ξεκινήσει να διεξάγονται υλοποιώντας το όραμα για το «ζωντάνεμα» των αρχαιολογικών χώρων.

Η συναυλία του Vim Mertens στο χώρο του Μνημείου του Αυγούστου ήταν μια κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση που προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού πολύ πέραν των ορίων της Ηπείρου.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης αναγνώρισε την ομορφιά και την εμπνευστική δύναμη της Νικόπολης και αποφάσισε να συνθέσει ένα έργο ειδικά για αυτήν. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας δίνει περισσότερη ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των σπουδαίων αρχαίων μνημείων μας.

Είμαστε στη διάθεση του καλλιτέχνη να του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στο σημαντικό αυτό εγχείρημα που θα συμβάλλει στο να γνωρίσουν και άλλοι την περιοχή μας, στην καρδιά της Ευρώπης και σ’ όλο τον κόσμο»

Η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Preveza Jazz Festival έφεραν τους πρώτους πολύ σημαντικούς καρπούς.

Παράλληλα στα πλαίσια της συνεργασία με τους παραπάνω φορείς καλούμε το κοινό της περιοχής να απολαύσει τη δημοφιλή παρισινή μπάντα των Nouvelle Vague στον ίδιο μαγικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου στις 15 Αυγούστου στη μοναδική εμφάνισή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. καθιερώνοντας τον αρχαιολογικό αυτό χώρο, πέραν της σπουδαίας ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας, χώρο γέννησης μοναδικών, σύγχρονων πολιτιστικών γεγονότων

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ