Βροχή τα κατασχετήρια στο Δήμο Πάργας

parga4Ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες τα κατασχετήρια που εκδόθηκαν σε βάρος του Δήμου Πάργας λόγω οφειλών του! Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει στο Δήμο ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, προβλήματα που ούτως ή άλλως αποτυπώνονταν στην καθημερινή του λειτουργία.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Δήμος Πάργας δεν είχε φροντίσει να εξοφλήσει ούτε τον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Πηγή αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να διεκδικήσουν μέσω δικαστηρίων τα χρήματά τους.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε σφόδρα τον Δήμαρχο Αθανάσιο Λιόλιο ο οποίος επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις τους οδηγούν το Δήμο σε χρεοκοπία, όμως τα οικονομικά προβλήματα ήταν ήδη δυσβάσταχτα.

Επιπλέον ανάλογες απαιτήσεις έχουν εγείρει επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής τους οποίους η αδιαφορία ή η αδυναμία του Δήμου να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα εκδόθηκαν κατασχετήρια, κατά του Δήμου από τελεσίδικες αποφάσεις πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Αν σ’ αυτό το σύνολο προστεθούν και τα κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι αποφάσεις και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων , μέσα σε λίγες μόνο μέρες, σε βάρος του Δήμου Πάργας μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών θα ανέλθει στις 800 χιλιάδες ευρώ περίπου, που και πάλι όμως δεν σταματούν εδώ.

Ο Δήμος από την πλευρά του προσπαθεί όπου είναι δυνατόν να προχωρήσει σε διακανονισμό, προκειμένου σε βάθος χρόνου να πληρώσει τις οφειλές του, ενώ όταν αυτό δεν είναι εφικτό ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατά αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ