Βρέθηκαν εκτιμητές για τις αντικειμενικές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τις αλλαγές στις τιμές ζώνης και τους φόρους ακινήτων, προκειμένου να πρέπει να τεθούν δια νόμου σε ισχύ ως την Πρωταπριλιά.

Έστω και δύσκολα, φαίνεται πως καλύφθηκε τελικά ο ελάχιστος αναγκαίος αριθμός ιδιωτών εκτιμητών ακινήτων που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, για να φέρουν σε πέρας μέσα σε 20 μέρες από τον διορισμό τους, το τιτάνιο έργο να εκδώσουν νέες τιμές των ακινήτων για ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για τον διορισμό 310 πιστοποιημένων ιδιωτών εκτιμητών που θα καταθέσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τις εισηγήσεις τους για κάθε περιοχή της χώρας που θα αναλάβουν να αποτιμήσουν.

Στη συνέχεια αυτές θα εξεταστούν από Δευτεροβάθμια Επιτροπή για την αποφυγή λαθών και στη συνέχεια θα ψηφιστούν οι νέες αντικειμενικές. Αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 1.1.2018 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Για να μην υποστεί όμως απώλειες το Κράτος, θα αλλάξει ταυτόχρονα και ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο δεν θα περιληφθούν ούτε και φέτος τα αγροτεμάχια. Δεν έχει αποσαφηνιστεί πάντως εάν οι αλλαγές θα ισχύσουν άμεσα και για τον φόρο μεταβίβασης ή τις γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ