Βραβεύτηκε η Ανθή Λιάγκου

anti liagkou

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Τρικκαίων και οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΑΣΑΙ, σε μία σεμνή εκδήλωση βράβευσαν την Ανθή Λιάγκου, παρολυμπιονίκη στις ρίψεις με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η Ανθή Λιάγκου ζει, αθλείται και κινείται καθημερινά στην πόλη των Ιωαννίνων χρησιμοποιώντας το αμαξίδιό της. Αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις για ισότιμη πρόσβαση στο δομημένο αστικό ιστό. Παρ’ όλα αυτά, δίνει έναν συνεχή αγώνα για να έχει ίσες ευκαιρίες μετακίνησης, αλλά και για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες πρόσβασης για όλα τα άτομα με αναπηρίες.

Επιπλέον, διαπρέπει στον παγκόσμιο αθλητισμό στις ρίψεις, έχοντας για πολλά χρόνια συμμετοχές και κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμια – πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παρολυμπιακούς αγώνες. Οι επιτυχίες της δε, έχουν παροτρύνει μεγάλο αριθμό ατόμων με αναπηρία (και όχι μόνο), να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό και να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση στην καθημερινότητα.

Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια βραβεύτηκε ως πρότυπο για κάθε σύγχρονο νέο, διδάσκοντας την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ