Βραβεία αριστείας για το 1ο ΔΣ Ηγουμενίτσας

Βραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο Πανελλήνιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών “Αριστοτέλης” 2018.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού .

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών( Τμήμα φυσικής),την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Οι μαθητές , οι οποίοι έλαβαν μέρος, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου κατέκτησαν βραβεία αριστείας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε΄ τάξης: Σμυρόγλου Ελένη-Σπυριδούλα και ο Κουσοβίστας Λεωνίδας, κατέκτησαν το πρώτο βραβείο αριστείας ανάμεσα σε 2474 μαθητές Ε’ τάξης,ο Μασιάς Χαρίλαος κατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας,μαθητής της Ε΄τάξης, η Κάντα Κωνσταντίνα μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης κατέκτησε το πρώτο βραβείο αριστείας και η Τσάτσα Ραφαηλία κατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας από τους 2012 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.Επίσης η Ντεγκάνη Αρετή βραβεύτηκε με εύφημος μνεία.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές αυτοί είχαν πρωτεύσει (2 από κάθε τμήμα, κάθε τάξης) στην α’ φάση του Διαγωνισμού σε περισσότερα από 1.300 Ελληνικά Δημοτικά Σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού που έλαβαν μέρος. Στην α’ φάση του Διαγωνισμού έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50.000 μαθητές. Οι πρωτεύσαντες μαθητές στη β’ φάση βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ για κάθε τάξη του Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ).

“Με το πέρας του διαγωνισμού, αισθάνομαι, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Θεολόγου Στέφανο, Μυριούνη Δωροθέα, Γόγολο Πέτρο και Κωσταντάκου Γεωργία. γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τους μαθητές με επιτυχία σε αυτή τη διαδικασία”, αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κύλλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ