Βραδιά καντάδας στο “Σπίτι της Ρένας”

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες -Παράδοση – Πολιτισμός, θα αναβιώσει την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 20:30 μμ. βραδιά καντάδας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, ένα δρώμενο καινοφανές για τα δεδομένα της πόλης.

Το ραντεβού των «Κανταδόρων» του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» έχει δοθεί στο λιμανάκι της πόλης, για να ξεκινήσουν το μελωδικό τους σεργιάνισμα.

Οι κανταδόροι θα συνεχίσουν παραλιακά έως το παρκάκι στο «Πάνθεον» και έπειτα θα σταματήσουν στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του πεζόδρομου για να καταλήξουν στο Μουσείο, «Το Σπίτι της Ρένας» . Εκεί θα περιμένουν εκπρόσωποι του Μουσείου για ένα γλυκό κέρασμα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας» θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες από 10.00 π.μ-1.00 μ.μ. και από 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ