Βούρμπιανη: Κινδυνεύει να πέσει η στέγη στα.. κεφάλια τους

vourmpiani magerio

Πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Κόνιτσας. Το παλιό μαγειρείο στο σχολείο της Βούρμπιανης το οποίο εδώ και δύο δεκαετίες περίπου είναι μισθωμένο σε μία οικογένεια.

Η οικογένεια είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τον Δήμο ενώ χάρη στη μέριμνα που έδειξε το κτίριο συντηρήθηκε και στέκεται ακόμη όρθιο. Αν είχε εγκαταλειφθεί πλήρως ίσως σήμερα να μην υπήρχε!

Η στέγη ωστόσο του κτιρίου παρουσιάζει πλέον πολύ σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν επισημανθεί δεκάδες φορές προφορικά και εγγράφως. Αρκετές είναι οι φορές που το θέμα τέθηκε και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Κόνιτσας χωρίς όμως να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ουσιαστικά απαιτείται μία μεγάλη παρέμβαση που θα περιλαμβάνει την πλήρη επισκευή της.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται είναι ορατός ο κίνδυνος της κατάρρευσης –ειδικά αν υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις- με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τριμελή οικογένεια που διαμένει στο κτίριο.

Σήμερα ορισμένα σημεία της κεραμοσκεπής έχουν αντικατασταθεί με τσίγκο και σε άλλα οι ένοικοι έχουν τοποθετήσει νάιλον για να αποφύγουν την είσοδο των νερών στο εσωτερικό της οικείας.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η αντικατάσταση της στέγης θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Τόσο για την προστασία της οικογένειας που διαμένει εκεί όσο και για την διάσωση του ίδιου του κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ