Βούλιαξε το Ζαγόρι, πάνω από 12.500 επισκέπτες σε ένα τριήμερο..

zagori gefiri

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ένα γεγονός με πολύ σημαντικές τουριστικές και οικονομικές διαστάσεις.

Αυτό ήταν το Zagori Mountain Running, ο επετειακός αγώνας που έφερε στο Ζαγόρι 2.600 αθλητές και πάνω από 12.500 επισκέπτες με την πληρότητα για το τριήμερο να φτάνει στο 100%!

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και την δέσμευση ότι το δίκτυο μονοπατιών θα ενισχυθεί μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Η ανάρτηση της Υφυπουργού

«2600 αθλητές!

Πάνω από 12500 επισκέπτες το τριήμερο με

100% Πληρότητα στα ξενοδοχεία!

Όλα αυτά στο Ζαγόρι, και στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας, το Zagori Mountain Running. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όσους στηρίζουν την διοργάνωση αλλά και στους πολυάριθμους εθελοντές.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει φοβερή δυναμική και ειδικά στην μετά κόβιντ εποχή η αναζήτηση του ανθρώπου να συνδεθεί με τη φύση και τις δραστηριότητες υπαίθρου θα είναι ακόμα πιο έντονη. Αυτό αποτυπώνεται ήδη στις έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αμέσως μετά.

Η στόχευση μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η ενίσχυση της τάσης αυτής με βελτίωση του δικτύου μονοπατιών και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις για την προβολή των ευκαιριών που δίνει η χώρα μας αλλά και τη χάραξη στρατηγικής για την ειδική αυτή μορφή τουρισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ