Βωβούσα…. Βουνό το χιόνι!!!

bobousa-xioni3

ΦΩΤΟ – Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ορεινά της Ηπείρου αλλά και της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται για τον αποχιονισμό είναι οι φωτογραφίες από τον δρόμο προς την Βωβούσα. Φωτογραφίες του Κώστα Ράπτη ενός από τους κατοίκους του χωριού που βρίσκεται επί ποδός μετέχοντας στο έργο του αποχιονισμού. Ο δρόμος κυριολεκτικά χάθηκε κάτω από τεράστιες ποσότητες χιονιού που έπεσε τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Το σφοδρότερο κύμα βέβαια ήταν το τελευταίο, αυτό που έπληξε και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Στα ορεινά όσες εργασίες απομάκρυνσης του χιονιού είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες χάθηκαν κάτω από τη νέα χιονόπτωση.

Η Βωβούσα και η Μηλιά, δύο από τα πιο ορεινά χωριά της Ηπείρου, ήταν απ’ αυτά που δέχθηκαν τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις. Υπάρχουν σημεία από όπου διέρχεται το επαρχιακό δίκτυο όπου το ύψος του χιονιού έφτασε και τα δύο μέτρα.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου χρησιμοποιήθηκαν ειδικά χιονοδιωκτικά μηχανήματα (φρέζες) για να μπορέσουν να διώξουν το χιόνι και στη συνέχεια να πιάσουν δουλειά τα αποχιονιστικά.

Η επιμονή που έδειξαν οι άνθρωποι που επί μέρες δίνουν τον αγώνα του αποχιονισμού είναι τεράστια. Και η προσπάθεια που καταβάλλουν μεγάλη.

Υπομονή έχουν και οι κάτοικοι των χωριών αυτών. Συνηθισμένοι από βαρυχειμωνιές ξέρουν πως ο αποχιονισμός θέλει χρόνο…

Από το μεσημέρι της Παρασκευής η κατάσταση σταδιακά βελτιώνεται καθώς τις τελευταίες ώρες βοήθησε και ο καιρός. Το σημαντικότερο είναι ότι σταμάτησε η χιονόπτωση… Ωστόσο θα απαιτηθούν μέρες προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση και να επανέλθουν οι καθημερινοί ρυθμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ