«Βουνό» το χιόνι… Η μάχη της επόμενης μέρας!

xionoptosi_ianouarios_metsovo2

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που άφησε το νέο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Η σημερινή ανάπαυλα αποτελεί πραγματική σωτηρία καθώς δίνει το περιθώριο να απομακρυνθούν τεράστιες ποσότητες χιονιού από το οδικό δίκτυο αλλά και από τις στέγες σπιτιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Οι εικόνες από το Μέτσοβο και τον Προφήτη Ηλία είναι ενδεικτικές για την κατάσταση στα ορεινά της Ηπείρου, τα οποία δέχονται συνεχείς χιονοπτώσεις από τις αρχές του έτους.

Το τελευταίο κύμα δημιούργησε προβλήματα ακόμη και στα αποχιονιστικά μηχανήματα τα οποία δυσκολεύονται να απομακρύνουν από τους δρόμους το χιόνι λόγω του μεγάλου όγκου που έχει συγκεντρωθεί παραπλεύρως.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

Σήμερα δεν υπάρχει κανένα αποκλεισμένο χωριό, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα αποχιονιστικά εξακολουθούν να δουλεύουν σε περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων εκμεταλλευόμενα στο έπακρο την βελτίωση του καιρού.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή του Βοτανικού όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλοι όγκοι νερού.

Μικροπροβλήματα από πλημμύρες δημιουργήθηκαν και στην περιοχή της Πρέβεζας τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε σπίτια στο Μιχαλίτσι.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Καναλίου, όπου επίσης τα μηχανήματα του Δήμου  απομάκρυναν φερτά υλικά και άνοιξαν διόδους για την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου νερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ