Βούλιαξαν στο χιόνι Μέτσοβο, Ανήλιο και Μηλιά

METSOBO_XIONIΤι προβλέπεται για το επόμενο για το επόμενο τριήμερο

Απεγκλωβίστηκαν από το σημείο όπου είχαν μείνει εξ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, στην περιοχή των Πολιτσιών Μετσόβου, οι δύο τεχνικοί της ΔΕΗ. Η επιχείρηση έγινε με το ερπυστριοφόρο μηχάνημα της Πυροσβεστικής καθώς κάθε άλλη πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Η χιονοθύελλα που πλήττει τα ορεινά είναι πρωτοφανής και οι συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Το χιόνι στο Μέτσοβο  έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο και στο εσωτερικό της γραφικής κωμόπολης τα προβλήματα είναι αρκετά. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Ανήλιο με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν ιδιαίτερα την καθημερινόττητα των πολιτών.

Η κυκλοφορία προς τη Μηλιά, από την πλευρά των Ιωαννίνων έχει διακοπεί και το χωριό επικοινωνεί μόνο με τα Γρεβενά.

Από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου δίνεται επίσης μάχη με το χιονιά και τα προβλήματα που αφήνει στη Βωβούσα και στο Δίστρατο.

Σημαντικό είναι ότι ομαλοποιείται η κίνηση και για τα φορτηγά στην Εγνατία Οδό.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων τίθεται σε ετοιμότητα καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένονται χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Θα επικρατούν δηλαδή συνθήκες παγετού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ