Λύση για τους επιλαχόντες των προγραμμάτων Voucher

ANERGIA OAED

ANERGIA OAED

Επιλύθηκε το πρόβλημα των 8.663 επιλαχόντων των προγραμμάτων Voucher ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού ανέργων στα προγράμματα και οι επιλαχόντες δικαιούνται πλέον την επιταγή εισόδου στη θέση αυτών που διαγράφηκαν έως και τις 19 Αυγούστου.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια»’ μετά την υπογραφή της απόφασης από την κ. Αντωνοπούλου, ενώ εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλαχόντων στην ειδική ιστοσελίδα δράσης www.voucher.gov.gr ώστε να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής της αίτησης.

Το πρόβλημα της ένταξης των επιλαχόντων είχε προκύψει από το 2014 όταν στις αρχικές δημοσιευμένες προσκλήσεις δεν γινόταν σαφές όπως τονίζεται από το υπουργείο αν το όριο ηλικίας που έχει οριστεί υπολογίζεται από τη στιγμή που ο άνεργος κάνει την αίτηση ή από τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξης του στο πρόγραμμα. Η Κομισιόν έπειτα από ενέργειες του υπουργείου δέχτηκε την ελληνική εισήγηση για υπολογισμό της ηλικίας του ανέργου από την υποβολή της αίτησης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ