Βοτανικός κήπος τα Λιθαρίτσια!

parko-litaritsia-181

Το μεγάλο έργο ανάπλασης στο πάρκο Λιθαρίτσια, για το οποίο πριν ένα χρόνο πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στοιχημάτιζαν για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, παραμένει ακόμη στα χαρτιά. Και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει για πολύ ακόμη, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πιο κεντρικό πάρκο της πόλης. Εκεί που «σκάλωσε» ουσιαστικά η ανάπλαση ήταν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς εκεί δεν εγκρίθηκε η προμελέτη που είχε εκπονηθεί από τον Δήμο.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης λοιπόν, είναι άγνωστο εάν και πότε θα προχωρήσει. Ωστόσο τα Λιθαρίτσια αναμένεται σύντομα να αλλάξουν όψη.

Κι αυτό θα γίνει με σειρά παρεμβάσεων που έχει προγραμματίσει και θα υλοποιήσει το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους βασικούς άξονες των παρεμβάσεων αυτών.

Έτσι, σε τμήματα του πάρκου θα τοποθετηθεί χλοοτάπηπας. Μάλιστα θα παραχωρηθεί από το γήπεδο, χωρίς να υπάρξει κανένα κόστος για τον Δήμο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • parko litaritsia 181

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μεγάλα τμήματα του Πάρκου θα φυτευθούν. Δράση θα αναλάβουν οι μαθητές πέντε σχολείων της πόλης, οι οποίοι θα μετατρέψουν τα Λιθαρίτσια σε… βοτανικό κήπο, καθώς κατά κύριο λόγο θα φυτευθούν διάφορα βότανα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ. Βασιλείου, θα αποκατασταθούν οι πέργκολες αλλά και οι μικρές γέφυρες που υπάρχουν στο πάρκο και θα αντικατασταθεί πλήρως ο φωτισμός.

Σκοπός είναι το πάρκο να είναι «φωτεινό» και τις βραδινές ώρες.

Τέλος στα Λιθαρίτσια θα κατασκευαστεί και μία ολοκαίνουρια παιδική χαρά.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που σίγουρα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του Πάρκου, να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης και να το αναβαθμίσουν ώστε να αποτελέσει πραγματικά έναν πνεύμονα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ