«Βόμβα» από τον Σταύρο Καλογιάννη: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»

kalogiannis vouli

Βόμβα έριξε ο Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος με γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαίου.

Όπως σημειώνει ένας κύκλος κλείνει για τον ίδιο και ανοίγει ένας νέος, ενώ διευκρινίζει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του.

Στη γραπτή του δήλωση αναλυτικά αναφέρει:

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023, θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, παρά τη βεβαιότητά μου ότι νίκη για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είναι μεγάλη και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος.

Πολιτεύτηκα πάντοτε με μέτρο και υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, μελετώντας σε βάθος τα προβλήματα, πριν επιχειρήσω να τοποθετηθώ επί αυτών ή να δώσω λύσεις. Άφησα το στίγμα μου σε πολλά μικρά θέματα, κυρίως όμως σε μεγάλα: στην αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και στα έργα υποδομής της Ηπείρου, στην Εθνική Στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, στη θεσμοθέτηση προστατευόμενων περιοχών, στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκπροσώπησα, επαξίως πιστεύω, τη χώρα μας σε περισσότερα από 50 Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ και Διεθνείς Διασκέψεις για το περιβάλλον, το κλίμα και τις μεταφορές.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή μου και τον ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προτείνοντάς με για Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία παρήχθη πλούσιο έργο επί μία τετραετία.

Το επόμενο διάστημα έχω προγραμματίσει τον τακτικό απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου μου και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων για να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με εμπιστεύτηκαν για πολλά χρόνια.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, για τις Αρχές και Αξίες της, τις οποίες πιστεύω, και για όσα πολύ σημαντικά προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και την επόμενη τετραετία. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κων/νος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ