«Βοήθεια στο Σπίτι»: Aπεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι

bohtheia sto spiti

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας με κινητοποίηση όλων των Σωματείων στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2022. Βασικό αίτημα των εργαζομένων όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είναι «η διασφάλιση όλου του υπάρχοντος προσωπικού, μετά από 20 χρόνια συνεχούς κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες. Μετά από την συμβολή μας στην οικονομική κρίση. Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση».

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 21 Οκτωβρίου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.

Οι συνάδελφοι επιτελούν κοινωνικό έργο παρέχοντας φροντίδα και υποστήριξη σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, σε όλη τη χώρα, ενώ εξοικονομούν και τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας. Παρ’ όλα αυτά οι συνάδελφοι, μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στη δομή και ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα.

Το ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους και απαιτεί από τους αρμόδιους να βάλουν ένα τέλος στην αποδόμηση και την απαξίωση του «Βοήθεια στο Σπίτι» ως θεσμού και να διασφαλίσουν το υπάρχον προσωπικό, μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ