Βλαχέρνα Άρτας: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σκαμνιά – Τι δήλωσε ο Χρ. Σιαφάκας ΦΩΤΟ

vlaxerna

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με την πρώτη μεγάλη φωτιά του φετινού καλοκαιριού στην Άρτα, καθώς η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα στην περιοχή της Βλαχέρνας.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Σκαμνιά (κοντά στις Κεραίες), τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην αστραπιαία επέμβαση επίγειων και εναέριων μέσων.

Συνολικά, επτά ελικόπτερα και αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν καίριες ρίψεις νερού, «κλειδώνοντας» το μέτωπο πριν αυτό επεκταθεί.

Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή από τις υδροφόρες του Δήμου Αρταίων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

vlaxerna

Χρ. Σιαφάκας στο Epiruspost: «Η κινητοποίηση ήταν τεράστια – Προσοχή και στην παραμικρή σπίθα»

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Άρτας, Χριστόφορος Σιαφάκας. Μιλώντας στο Epiruspost, ο κ. Σιαφάκας τόνισε ότι η κινητοποίηση όλων ήταν τεράστια και η συνεργασία καθοριστική.

«Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν τεράστια και χάρη στην άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων, η φωτιά στη Σκαμνιά Βλαχέρνας έχει τεθεί πλέον υπό πλήρη έλεγχο. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας απολύτως κίνδυνος για τον οικισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος.

vlaxerna

Ωστόσο, ο κ. Σιαφάκας έστειλε μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους πολίτες για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, σημειώνοντας: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας. Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που μπορούν να κάνουν επικίνδυνη ακόμη και μία σπίθα».

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να δείχνει ήδη τα «δόντια» της, το πρώτο crash test στην Άρτα στέφθηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google