Βιολογικός για ΕΣΠΑ μέσω πολιτικής πίεσης…

BIOLOGIKOS KATAR

BIOLOGIKOS KATAR

Την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού ζήτησε ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού καθώς και των αποχετευτικών δικτύων.

Τα έργα που είχαν δημοπρατηθεί το 2013 μπήκαν σε περιπέτειες καθώς δεν κατέστη εφικτή η υλοποίησή τους μέσα στα χρονικά περιθώρια του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι οι ίδιες παρεμβάσεις δεν πέρασαν ούτε ως “γέφυρα” στο νέο πρόγραμμα -έργα phasing- με αποτέλεσμα τώρα η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Οι προτάσεις έχουν υποβληθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος και έκτοτε η Δημοτική Αρχή επιχειρεί δια των πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων να πετύχει την ένταξή τους.

Πριν από λίγο καιρό η Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ απευθύνοντας εγγράφως στη ΔΕΥΑΙ ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για την σκοπιμότητα των έργων, πράγμα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν.

Φαίνεται ωστόσο ότι η ένταξη και η χρηματοδότηση αντιμετωπίζουν εμπόδιο, γεγονός που υποχρέωσε τον Δήμαρχο να θέσει το ζήτημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο δήμαρχος μίλησε για προβλήματα γραφειοκρατικής και διαχειριστικής φύσεως και εξέφρασε την ελπίδα, μετά και την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση, ότι οι πολιτικές πιέσεις θα αποδώσουν…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ