Βίντεο: Ιόνια Οδός, ταξιδέψτε σε τέσσερα λεπτά!

aaion1

aaion1

Ιόνια Οδός.. Ένας σύγχρονος κι ασφαλής αυτοκινητόδρομος 196 χιλιομέτρων, που διασχίζει δύο Περιφέρειες και τέσσερις Νομούς. Η Ιόνια Οδός, ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συνδέσει όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Πλέον, το ταξίδι των τριών ωρών και 30 λεπτών από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα, έχει μετατραπεί σε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή μιας ώρας και 40 λεπτών.

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο με τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

 

 Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
 Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.
 Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις.

Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου συναντάμε:
 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ.
 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ.
 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις

Τέλος σημειώνεται ότι πέραν των υποδομών υψηλών προδιαγραφών, στη διάθεσή κάθε οδηγού που χρησιμοποιεί την Ιόνια Οδό, βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας
Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075
Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306
Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης
Στις 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.

Την Ιόνια Οδό συντηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται η εταιρία Παραχώρησης Νέα Οδός και κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

{jathumbnail off}

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ