Βήμα- βήμα για νέο διοικητικό κέντρο στη Δομπόλη

adompolip1

Λίγες μέρες μετά την σύσκεψη που έγινε με τους επικεφαλής και τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή προχωρά την διαδικασία για την μετατροπή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Έτσι στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξειδίκευση της πίστωσης για την συγκρότηση φακέλου που θα αφορά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο φάκελος είναι απαραίτητος ώστε να ακολουθήσει η αναζήτηση χρηματοδοτικής πηγής για την ανακατασκευή και την επανάχρηση ενός ιστορικού κτιρίου των Ιωαννίνων.

Το πλήρες περιεχόμενο του φακέλου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο και με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής και κυρίως με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο θα έχει διακριτό ρόλο.

«Ξεκινούμε την προσπάθεια για να αποκτήσουν τα Γιάννενα ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο μέσω της αναγέννησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου. Είμαστε βέβαιοι ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την χρηματοδότηση κι αυτού του έργου. Η πόλη χρειάζεται ένα διοικητικό κέντρο που θα απαντά στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες, θα παρέχει υπηρεσίες στον πολίτη και θα βάζει τέλος στον κατακερματισμό των υπηρεσιών και τη διάθεση σημαντικών πόρων για μισθώματα. Παράλληλα θα διαθέτει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ανοιχτή στην πόλη και τους φορείς. Εργαζόμαστε με συνέπεια και προχωρούμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ