Βήμα- βήμα για νέες φυλακές.. Στο Δήμο το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου

filakes staurakiou

Βήμα βήμα προχωρά η διαδικασία για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα.

Οι νέες φυλακές θα γίνουν στην περιοχή της Κόντσικας και σε έκταση εκατό στρεμμάτων περίπου που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, για τον οποίο είναι και προσωπικό στοίχημα το νέο σωφρονιστικό κατάστημα, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Δήμο και προσωπικά με τον Δήμαρχο. Η διαδικασία αποδοχής της δωρεάς ολοκληρώνεται και ο φάκελος υποβάλλεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Οικονομικών. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η τυπική διαδικασία για την παραχώρηση της έκτασης θα κλείσει. Αμέσως μετά θα πάμε στο στάδιο της προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην κολλήσει η διαδικασία στα γρανάζια της γραφειοκρατίας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το συγκρότημα των σημερινών φυλακών στο Σταυράκι, ανταποδοτικά, θα παραχωρηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών.

«Έχει ήδη γίνει συζήτηση. Ο χώρος και τα κτίρια ανταποδοτικά θα αποδοθούν στον Δήμο ώστε να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ