Βήμα πρώτο για το Αγροδιατροφικό Πάρκο

pritanis arta

Στη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα προχωρά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η απόφαση έγινε γνωστή από την βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τον Δήμο και το Επιμελητήριο που είχαν οργανώσει και σχετική συνάντηση φορέων.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ένα καθοριστικό βήμα ώστε το Πάρκο να πάρει σάρκα και οστά και να συμπληρώσει την λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής.

Ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζιος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να συνδυαστεί η γνώστη με τις δουλειές και την τοπική οικονομία.

«Η αρχή έγινε. Αλλά απαιτείται συνέχεια, προσπάθεια, δυναμική στήριξη απ’ όσους θέλουν και μπορούν. Ο Δήμος Αρταίων συγκαταλέγεται σίγουρα σε αυτούς, με όραμα η Γεωπονική μας Σχολή να ενδυναμωθεί, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να διασυνδεθεί με την παραγωγική διαδικασία, να ανοίξουν νέες προοπτικές και ελπίδες στην τοπική μας οικονομία. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς και είναι ώρα να το αποδείξουμε», αναφέρει ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από την πλευρά του σημειώνει πως «η λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού  Πάρκου Ηπείρου θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στον αγροτικό και στον κτηνοτροφικό τομέα, ενισχύοντας την έρευνα προς νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, νέα προϊόντα, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ