Βήμα πρώτο για mega εμβολιαστικό στα Γιάννινα!

pedi paralavi

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κλειστού επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια κτιρίου του ΠΕΔΥ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το κτίριο που ανήκει στον ΕΟΔΥ παραχωρήθηκε για ένα χρόνο στην 6η ΥΠΕ προκειμένου στο διάστημα αυτό να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης και στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος πέρασαν την είσοδο και παρέλαβαν πλέον το κτίριο αφού στο ενδιάμεσο ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι εργασίες για τη μετατροπή του κτιρίου σε εμβολιαστικό κέντρο θα ξεκινήσουν άμεσα με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, όπως έχει συμβεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των εμβολιαστικών γραμμών που θα λειτουργήσουν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pedi paralavi1

Ωστόσο σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στο νέο εμβολιαστικό κέντρο των Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν μόνο γραμμές Pfizer και θα μεταφερθούν ορισμένες για το ίδιο εμβόλιο τόσο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Τα δύο νοσοκομεία θα συνδράμουν και με την διάθεση προσωπικού ενώ είναι πολύ πιθανό προσωπικό να διατεθεί και από τις Ένοπλες δυνάμεις.

Το κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας μετρά πολλά χρόνια πλήρους αδράνειας και απαξίωσης. Θα αποτελούσε έναν μηχανισμό προάσπισης της δημόσιας υγείας, όπως ανέφερε το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο είχε δημιουργήσει άλλα έξι παρόμοια στην χώρα.

Η κατασκευή του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων ξεκίνησε το 2003 με κονδύλια από το  Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Με κοινοτικούς πόρους είχε χρηματοδοτεί και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του. Με την διαφορά ότι δεν λειτούργησε ποτέ.

Όσες προσπάθειες είχαν γίνει στο διάστημα των πολλών ετών είχαν ναυαγήσει. Τώρα γίνεται το πιο ουσιαστικό βήμα για την αξιοποίησή του. Ως εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει τον επόμενο ένα χρόνο.. Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ