Βήμα για Επιχειρηματικό Πάρκο στην Άρτα

Η Σύμβαση Παροχής υπηρεσιών για την «Σύνταξη φακέλου σκοπιμότητας- βιωσιμότητας κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας» υπογράφηκε μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας και της Re.De-Plan Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου Ανώνυμη Τεχνική & Εκμετάλλευσης Ακινήτων Εταιρεία.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γκολομάζος δήλωσε:

«Όπως επισημάναμε και προεκλογικά η κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μας. Νομίζω ότι είμαστε ο μοναδικός νομός πανελλαδικώς, που ακόμα δεν έχουμε Επιχειρηματικό Πάρκο. Επιτέλους, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, κλείνοντας μια εκκρεμότητα 40 ετών.

Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για τη σύνταξη του φακέλου σκοπιμότητας/βιωσιμότητας. Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε αν το οικόπεδο, που παραχώρησε ο Δήμος Αρταίων είναι κατάλληλο, ώστε να προχωρήσουμε και στις λοιπές μελέτες που απαιτούνται και φυσικά να υποβάλλουμε φάκελο για την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.

Οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και ευελπιστούμε πως αν συνεχιστεί η καλή συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα.

Η κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου εκτιμούμε πως θα ανοίξει το δρόμο για νέες επενδύσεις και κυρίως για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στον τόπο μας. Ταυτόχρονα, θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στεγαστούν σ’ ένα νέο χώρο με καινοτόμες υποδομές και μειωμένο λειτουργικό και παραγωγικό κόστος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ