Σε αναζήτηση έδρας που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μεγάλων κατηγοριών του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται η Vikos Falcons, με το Νέο Κλειστό «Σιδέρης Καραδήμας» να αποτελεί τον βασικό στόχο της ομάδας.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, αποκάλυψε πως ήδη έχει φτάσει επίσημο έγγραφο από την ομάδα του Βίκου για τη χρήση των εγκαταστάσεων.
Η εντυπωσιακή πορεία της Vikos Falcons την οδηγεί στα «μεγάλα σαλόνια», όμως εκεί οι απαιτήσεις αλλάζουν.
Τα υφιστάμενα κλειστά γυμναστήρια της πόλης, με τη σημερινή τους μορφή, δεν πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτουν οι διοργανώτριες αρχές, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αναζήτηση λύσης για την έδρα της ομάδας.
Ο κ. Καχριμάνης προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομάδας το επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξεταστούν οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές δυνατότητες για το Νέο Κλειστό που ανήκει στην Περιφέρεια.
Όπως εκτιμάται το Νέο Κλειστό θα απαιτήσει επιπλέον παρεμβάσεις και τροποποιήσεις για να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου, κάτι που θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση.
Το στοίχημα για την πόλη των Ιωαννίνων είναι μεγάλο ενώ όπως είχε γνωστό ανεπίσημες συζητήσεις της ομάδας έχουν γίνει και με τον Δήμο Άρτας για χρήση του Κλειστού στους Κωστακιούς.