Βγαίνουν τα καμένα αυτοκίνητα, έρευνα για τα αίτια της φωτιάς

ploio kammena

Είκοσι και πλέον μέρες από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τριών αγνοούμενων συνεχίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα ξεκίνησε και συνεχίζεται η απομάκρυνση των καμένων οχημάτων από το Euroferry Olympia, στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου Αστακού.

Ο Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας  του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε χρόνους ασφαλείας, με ιδιαίτερη προσοχή στην απάντληση υδάτων. Οι πυροσβέστες που επιχειρούν μεριμνούν ώστε να μην καταλήξει στην θάλασσα η παραμικρή ουσία ή αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση.

Θα απαιτηθεί ωστόσο χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων από το κουφάρι του πλοίου. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι καταστραμμένα ολοκληρωτικά. Ακόμη κι αυτά που δεν έχουν καεί θεωρείται σίγουρο πως θα έχουν υποστεί σοβαρές μηχανικές βλάβες.

Παράλληλα με την διαδικασία, γίνονται και έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο πλοίο.

Το «μαύρο κουτί» που όπως και στην περίπτωση των αεροσκαφών είναι πορτοκαλί έχει μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια καθώς εκτίμηση των αρχών είναι ότι θα δώσει στοιχεία και θα φωτίσει την έρευνα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ploio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ