Βγαίνουν σε δημοπρασία επιστολές του Μάρκου Μπότσαρη!

epistoli mpotsari

Σπάνια βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά βγάζει σε δημοπρασία η Vergos Auctions την Τετάρτη 9 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η ενότητα 17 εγγράφων της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη όπως και ιδιόχειρες επιστολές του ίδιου του ήρωα.

Όπως είναι γνωστό, για να προστατέψει ο θρυλικός ήρωας την οικογένειά του από την οργή των Τούρκων, την έστειλε για ασφάλεια στην Ανκόνα. Το αρχειακό υλικό που θα δημοπρατηθεί, περιλαμβάνει επιστολές που στάλθηκαν στην εξόριστη οικογένεια από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων 2 του ίδιου του Μάρκου Μπότσαρη και 9 του αδελφού του Κώστα, που μετά τον θάνατο του ήρωα ανέλαβε προστάτης της οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία και τη διαδικασία εξέτασης των αντικειμένων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζονται από την πολιτεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.vergosauctions.com

Ίσως κάποιος από την Ήπειρο πρέπει να ενδιαφερθεί ώστε οι επιστολές αυτές να επιστρέψουν στον τόπο που γέννησε τον ήρωα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ