Βενιζέλος- Λοβέρδος…. Μαζί στη μάχη

BENI-LOVEΜε τη φράση «θα συμπορευθώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο» ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών στη μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο υπουργοί σε κοινή τους εμφάνιση την Τρίτη επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που τους ήθελαν να βρίσκονται πολύ κοντά εν όψει της εκλογής νέου προέδρου. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος.

«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

«Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά» τόνισε.

Επίσης, ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει τεράστιο βάρος και έχει υποστεί μεγάλη φθορά, καθώς και ότι πολλοί πολίτες θεωρούν ότι από το ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε και όχι αντιμετωπίστηκε η κρίση.

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος αν είναι ενημερωμένος ο κ. Παπανδρέου για την κίνηση αυτή, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα συλλογικά όργανα ισχύουν σε κάθε περίπτωση.

«Έχουμε συζητήσει την πρωτοβουλία αυτή με πολλούς φίλους» είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία για έξοδο από την ανασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την από κοινού εμφάνισή τους οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου για τις κινήσεις τους. Ο κ. Ραγκούσης απέφυγε να τοποθετηθεί και φέρεται να είπε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του αφού ακούσει πρώτα τις δηλώσεις τους.

Λίγη ώρα πριν από την κοινή δήλωση, οι δύο υπουργοί είχαν συνεργασία.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, την ώρα που η αβεβαιότητα κυριαρχεί ως προς τις εξελίξεις στο πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας και της δυνατότητας επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Θέμα της συνεδρίασης είναι η στάση του κόμματος εν όψει των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων και των όσων θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή, όμως το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του κόμματος φανερώνει ότι κάποιοι θέλουν να συζητήσουν τα πάντα: τα όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, την αδυναμία συντονισμού του κόμματος, ακόμη και την ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες, με το επιχείρημα ότι σύντομα η κυβέρνηση συνεργασίας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα συνοχής, εν όψει των ψηφοφοριών για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ