Βελισσάριο, Ρυθμιστικό και βιολογικός στο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό…

altsipras mouseio

altsipras mouseio

Τρία βασικά θέματα, κυριάρχησαν στη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων και τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μπέγκα, παρόντων των υπουργών που τον συνόδευαν.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στο Ρυθμιστικό, την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και την χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης και επέκτασης του βιολογικού.

Το τελευταίο τέθηκε μετ’ επιτάσεως από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων. Σημειώνεται ότι τα έργα αυτά είχαν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2012, όμως δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωσή τους.

Έτσι ο Δήμος επιδιώκει την εκ νέου χρηματοδότηση με ποσό που μόνο για τον βιολογικό καθαρισμό ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια!

Από τον Δήμαρχο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του Ρυθμιστικού Σχεδίου για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, το οποίο εδώ και μια δεκαετία περίπου βρίσκεται στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων.

Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην συνάντηση άνοιξε και πάλι το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, το οποίο μένει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η παραχώρηση αποτελεί αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών τις τελευταίες δεκαετίες που στηρίζεται από πολλούς φορείς της περιοχής. Το θέμα επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο και με ενδιαφέρον θα αναμένονται οι εξελίξεις.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ