Βάζουν νερό στο κρασί τους και θέλουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη!

asa-leitourgia1

Όποιος δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση των απορριμμάτων δύσκολα μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ήπειρο. Δύσκολη επίσης μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις του Αναγκαστικού Συνδέσμου με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό που καταλαβαίνει πάντως είναι πως η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την διαχείριση των απορριμμάτων μάλλον δεν έχει αποκτήσει ακόμη και την απαιτούμενη ωριμότητα.

Ορισμένοι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου, ειδικά από τους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας θέλησαν να σηκώσουν την σημαία της επανάστασης με την έναρξη κιόλας λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης δύο χρόνια τώρα δεν κατέστη εφικτό να γίνει ενώ προκύπτει ζήτημα και για τον διαγωνισμό μεταφοράς του υπολείμματος καθώς η Περιφέρεια διαμήνυσε ότι αυτό αποτελεί δική της αρμοδιότητα.

Η συνεδρίαση της Τρίτης αναβλήθηκε με αφορμή κοινή επιστολή των Δημάρχων Δωδώνης και Άρτας, ο πρώτος με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ και ο δεύτερος με την ιδιότητα του εκπροσώπου στην ΚΕΔΕ, οι οποίοι προτείνουν συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Περιφερειάρχη, παρουσία της Διαχειριστικής Αρχής και όλων των δημάρχων της Ηπείρου. Μάλιστα την οριοθετούν στην ερχόμενη Παρασκευή.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συνάντηση αυτή δεν θα γίνει την Παρασκευή αλλά είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και κει θα βρεθούν όσοι υποστήριζαν «τι θα πάμε να κάνουμε στην Περιφέρεια … Να πάμε σαν τα παιδάκια για να μας δασκαλέψουν κάποιοι.. Θα πρέπει να είμαστε θεσμικοί όχι σαν τα παιδάκια που τα μαλώνει ο μπαμπάς»!

Άλλοι δήμαρχοι ακόμη πιο απόλυτοι ισχυριζόταν στην τελευταία συνεδρίαση ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί με την Περιφέρεια. «Βοήθησε αρκετά αλλά ως εδώ, δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω».

Πως λοιπόν από το δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Περιφέρεια καταλήγουμε στο πάμε να συζητήσουμε μαζί της, μόνο ένας ΦΟΔΣΑ γνωρίζει..

Το βέβαιο είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος κάνει στροφή 180 μοιρών και έμμεσα αναγνωρίζει την ανάγκη συνεργασίας με την Περιφέρεια ώστε να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Απομένει τώρα να φανεί πόση καλή διάθεση μπορεί να διαθέτει και η Περιφέρεια που εδώ και δύο χρόνια λιθοβολείται..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ