Βάζει λουκέτο και η Πειραιώς στην Κόνιτσα

konitsa poli

Χωρίς τραπεζικό κατάστημα κινδυνεύει να μείνει η Κόνιτσα και ολόκληρη η ακριτική επαρχία καθώς μετά την Εθνική που έβαλε λουκέτο το ίδιο φαίνεται ότι ετοιμάζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων ζητώντας την άμεση παρέμβαση όλων ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια, δυσμενή εξέλιξη.

Μεταξύ των άλλων το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς  εξυπηρετεί όλο το Δήμο Κόνιτσας καθώς και τα απομακρυσμένα χωριά του μιας και είναι το τελευταίο που έχει απομείνει. Το κλείσιμο θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετεί κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται παντελώς αδύνατη ενώ θα δυσχεράνει τις συναλλαγές δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών κτλπ.

Σήμερα, το κλείσιμο και του τελευταίου υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόνιτσα θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας , υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων. Η μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά με τους αγρότες αλλά και για όλο το Δήμο Κόνιτσας, το πλήγμα θα είναι μεγάλο με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στην Κόνιτσα μετά και την πρότερη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να πράξει το ίδιο πριν λίγους μήνες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει αποτελεσματικά στην διοίκηση της τράπεζας για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματός της  στην πόλη της Κόνιτσας.

Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του Νομού να επέμβουν άμεσα και ουσιαστικά στο θέμα καθώς η κοινωνία της Κόνιτσας δεν θα αντέξει ακόμα μια σφαλιάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ