Βαθύ κόκκινο για την Ήπειρο λόγω κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας

europaikos xartis k

Στo «βαθύ κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη σχεδόν η χώρα σε ότι αφορά την πανδημία όπως επιβεβαιώνουν οι νέοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσιεύτηκε στη συνολική απεικόνιση της κατάστασης στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες, εκεί όπου συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» και μόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σε ότι αφορά την Ήπειρο είναι πρώτη φορά που βρίσκεται στο συγκεκριμένο επίπεδο, απόρροια του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, στο «πορτοκαλί», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ